Tillbaka efter en dags vila

Hade absolute ingen lust att skriva igår, så jag tog en dag ledig men kände nu att jag måste krita lite saker.

Kanske inte just nu men återkommer om någon timme eller två. Nu blir det mat med släkten i ett somrigt Grycksbo!


Spanien mot England

Ikväll är det dags för den första akten av två i kampen om en finalplats. Är detta huvudakten eller är det ett förspel?
Jag tror att för Barca är det huvudakten där ett bra resultat är ett måste! Men för United är det är ett förspel, men det krävs ett lyckat sådant för engelsmännen ska vara säkra på att spela sig till finalen senare under maj månad.

Känslan jag har inför matchen är att United är favoriter till att vinna över två matcher. Barca har inte imponerat den senaste tiden, eller egentligen sällan under säsongen. Barcelona som blivit det nya Real Madrid denna säsong, ett lag som sällan får det att stämma, ett lag som mycket sällan är just ett lag.

Manchester spelade väll en sisodär fotboll senast emot Blackburn, visserligen säger inte det så mycket då en säsong är lång och resultat inte alltid går vägen... inte ens för säsongen giganter hitentils.

Ikväll tror jag att United backar hem till viss del och låter små tekniska spanjorer rulla boll. Det är Barca som har pressen på sig idag. United är favoriter men trots Barcas tveksamma form kan man aldrig räkna bort ett spanskt lag.

Jag tippar: 2-1

Kan detta bli nästa legend i svensk hockey?

Olaf Kölzig som gjort 19 år i Washingtons organisation kommer troligtvis inte skriva på nytt kontrakt för klubben. Hans kontrakt går ut i sommar och han har visat missnöje över mindre speltid sen laget värvade fransmannen Cristobal Huet precis före deadline tidigare i vintras.

Så jag gör en ren gissning och säger att Olaf kanske avslutar karriären i europa. O varför inte då sverige? eller Ryssland?

Svaret lär vi få i sommar!
image32

Aik, ett lag att räkna med?!

Aik är en klubb som stor satsar, ny tränar av oerhört god klass. Roger Melin är väll den perfekta mannen för att ta ett satsande hockey till höjder man inte vart på länge. Dick Tärnström är nästa namn att skriva på, en klassback som kommer tillföra otroligt mycket...

Som det ser ut i dagsläget räcker inte Aik till. Man måste kontraktera ett par målvakter men också stärka till med ett antal till bra backar och forwards men det ser onekligen ganska intressant ut för stockholmsklubben.

Drömvärvningarna

Det finns alltid spelare som är mer välkommna än andra, det finns spelare som du, jag, hon eller han alltid suktar efter. Hade Leksand spelat i elitserien kommande säsong hade jag inte betvivlat att något sådant namn hade kommit, nu är jag dock lite mer tveksam.

Andreas Karlsson: Har Tampa Bay som klubbadress i NHL. Har sets i Leksand men jag misstänker att det är av mer naturliga själ (har hus i trakten) Men visst ska man klassa Andreas som en drömvärvning. Hade Leksand spelat i Elitserien tror jag Karlsson hade varit ett mycket aktuellt namn.

Lars Jonsson: Har inte spelat en match i NHL denna säsong, har även haft en del skadeproblem. "Lasse" är den drömvärvning jag tror mest på! Jag tror inte alls det är helt omöjligt att få hem honom...

Michael Ryder: Rykten placerar honom i tre klubbar i sverige, Leksand är en av dom! Det ska mycket till men faktum är att Ryder inte alls har haft en sån lyckad säsong i NHL. Hans sämsta hitils poängmessigt sätt. Har vart bänkad en hel del i slutspelet hitils som jag fattade det. Vi får se vad som händer men jag blir inte förvånad om han vänder blicken mot europa och sverige, varför inte Leksand då?


Bloggen avslöjar ny satsning

Som jag tidigare berättat har jag nya planer va gäller bloggen. Satsningen mot att ha en sån läsvärd och rolig blogg som möjligt går vidare, o nu är det snart dags för nästa steg!

En tävling där målet är att ha 16 deltagare eller 32 om det är möjligt! Men tror att vi startar med 16 bara för att det är första gången.

                                                                                           Såhär kommer det gå till

Jag har 16 personer som går in i tävlingen, 16 namn.
Jag lottar dessa 16 namn så var och en får en motståndare, dvs kommer vi få fram 8 matcher (Åttondelsfinaler)
För att vinna hela skiten måste man ta sig igenom 4 rundor. 

                                                                                          Vilken typ av tävling är det?

Detta är tävlingen för den som vill visa sina kunskaper inom idrottens härliga område. 

                                                                                        Såhär kommer det gå till del 2

För er som vill vara med kommer jag få ett telefonnummer som jag använder när det är dags för tävling. Jag tar den "duell" som är aktuell och ringer upp de tävlande var för sig, dvs inte samtidigt! Jag ställer 20 frågor till vardera person och flest rätt är vinnaren och avancerar till nästa omgång!

Ganska enkelt och till slut har vi en vinnare!

För att anmäla intresse kan man antingen skriva en kommentar eller göra det via min MSN: [email protected]

/Bloggen, pontustankar.blogg.se


Var det nära en övergång?

Jag nåddes tidigare idag av ryktet av Borås målvakt Robin Rahm var mycket nära en flytt till Leksand. Han valde tydligen av flera olika anledningar att skriva på nytt över nästa säsong med Borås istället.

Jag är personligen riktigt imponerad av den killen, han kan bli riktigt bra! 

Det kanske inte blir Leksand säsongen 08/09 för Rahm men vem vet killen kanske drar på sig den blåvita tröjan någon gång under karriären?

Markus Jonasen

Ännu en pusselbit är klar för laget. Jag har sökt omkring lite och pratat med lite folk angående denna spelare. Det blir nog bra. Jag har själv sett honom några gånger och vet att hans spelstil kommer passa in i Leksand. Ett bra nyförvärv! Gå rakt på mål och med kraft behöver vi!

image31
Välkommen till Leksand!


Valencia, ett lag i kris

Bilbao-Valencia 5-1. Är jag förvånad? njaa att det skulle bli 5-1 är förvånande men att Valencia skulle få stryk förstod jag. Det var inte igår problem började, det var egentligen redan före säsongen började när den maktgalne presidenten Soler satt vid makten. Inte mycket fotbollskunnande men väldigt mycket behov att synas skapar allt som oftast stora problem. Att man sedan valde att sparka Flores när man inte låg långt efter toppen är också helt galet. Man hade en tränare man skulle behållt nu har man Koeman vars tränaregenskaper jag inte tvivlar på men att han ska leda Valencia tror jag inte på för fem öre.

Valencias problem är inte laget, problemet är männen där uppe! Rensa ur, visst kanske lite spelare också behöver rensas men så länge människorna runt laget finns där kommer ingenting kunna göras.

Nu: Kriga för att hålla sig kvar i ligan, för risken är ganska stor att Valencia åker ur i år. Vilket skulle vara fotbollsvärldens mest sjuka grej på många år!

Sen: Byt ut ledning, skaffa en tränare man tror på och försök värva lite mer spets!


Oboj, vilket vackert väder!

Har nyss tränat för första gången på en vecka.Det kändes verkligen att sjukdomen hade satt sig i benen men får jag bara några pass kommer det bli bättre!

Ska ut o köra lite ved under en tid nu men återkommer lite senare med lite fotboll och hockey!


3 pinnar

Riktigt skön seger alldeles nyss.. 3 poäng till mitt kära Real Madrid. Men måste säga att jag är riktigt imponerad av Racing men det är tre poäng som räknas och nu är ligasegern inte långt borta!

Raul måste med till EM, vore skandal annars!

Annars har det inte blitt nå bloggning idag. Har vart finväder och kanske inte den bästa skrivlusten denna söndag. Som jag skrev igår kommer det bli en ny grej på bloggen vid ett senare tillfälle, en tävling kan man avslöja!


Lung lördag

På flera sätt...

Både för mig personligen när det gäller aktiviteter men också för bloggen.

Men vi börjar med mitt personligen. Det blir hemma ikväll, inga festligheter. Dels är jag inte helt frisk och för det andra finns ingen lust heller.

För bloggens del blev det en lugn dag men har under dagen funderat på en ny tanke angående bloggen. Det kommer komma en ny satsning i bloggen där ni sportintresserade kommer kunna anmäla er till. En form av tävling kan jag avslöja att det blir. Jag kommer skriva mer om detta under nästa vecka!

Återkommer lite senare...

Hallo där Mats Hellberg

Under fredags kvällen ringde bloggen upp grundaren av Sågmyra SK och till lika min tränare och eldsjäl i klubben Mats Hellberg. Enligt mig den bästa tränaren jag skulle kunna ha och en mycket fin människa i övrigt.

image30
Den enda bilden jag hittade men som ni förstår är det personen till höger!

Hej mats vad gör du denna fredagkväll? - Jag sitter o halvsover och äter jordnötter, samtidigt som så ska det låta är på tv.

Vad händer under helgen? - Vi får faktiskt hem barnen i helgen, vi ska ha en gemensam "däckbytardag" med mat inblandat. Sen fyller svärmor år också så det blir en riktig familjehelg!

Vi har jue precis avslutat ett Bosöläger, hur tyckte du det funkade? - Jag tyckte det funkade riktigt bra. Resa både dit och hem problemfri, mat o boende kanon så det kan inte bli så mycket bättre. Sen finns jue allt tillgängligt, fina löparspår, tillgång till rehab träning osv.

Vad driver en eldsjäl som dig att arbeta så som du gör för klubben? - Idrottsintresset så klart men också att just hjärtat brinner för Sågmyra eftersom att jag bor här. Att se utveckling på alla plan är självklart också väldigt kul!


5 snabba

missionärsställningen eller En pizza? Nuförtiden ser jag pizza, dock gällde inte det förr hehe
Löpning eller Skidor? - Skidlöpning svarar jag då
Levande begravd eller falla fritt från 1000 meters höjd? Falla fritt.... i vatten med benen först haha
Hockey eller Fotboll? Hockey
Springa en stekhet stockholmsmara utan vätska eller vara utan mat o dryck i två dagar? Vara utan mat o dryck i två dagar haha

Till sist vad önskar du dig mest just nu? - Att det ska bli sommar snart!

Jag personligen och bloggen tackar för att vi fick störa i en mycket viktig människas fredagkväll!

Grattis HV71!

Tänk om man kunde få uppleva något sådant med Leksand! Ett sm-guld, fatta!

Måste säga att svergies förmodligen härligaste tränare... eller för att kanske säga lite mysgubbe "lill-kenta" är härlig att se o höra, han gillar jag skarpt!

Jag hade fel trots att jag tippade precis i slutet av matchen hehe


Vilken final

En match som har allt.. kanske inte den mest skönspelade matchen i slutspelet men dramatik och känslor har den helt klart! Nu är det jue dax för förlängning och jag tror mer på Linköping nu än före matchen.. men som sagt är idrotten inte alltid lätt förutse.

Men jag tror på LHC vinst!


En liten rättelse

Så klart vi får en segrare idag, jag kanske skulle sagt får vi se guldfirande idag? haha

Så en liten rättelse blev det!

Får vi en segrare idag?

Mitt svar är nej, jag hoppas inte vi får det och jag tror inte heller vi får det. Kommer Stana vara sådär bra som han kan vara? Kommer Linköpings första femma producera, båda dessa parter MÅSTE producera!

Mårtensson är en besvikelse såhär långt i finalspelet. Idag hoppas jag det vänder. Egentligen håller jag inte på något speciellt lag men är det något lag jag vill ska vinna är det Linköping och en sista o avgörande vore kul att se.

HV är det lite tyngre laget, lite mer starka laget... det borde egentligen fälla avgörandet idag men tror att hemmaplan är ännu ett snäpp viktigare!

Målvaktssidan säsongen 08/09

Jag vet att Leksand sagt att man ska satsa på Läck denna säsong. Jag säger inte att man inte ska ge Läck chansen, för den kommer han få! Det jag säger är att vi sysslar inte med någon social verksamhet, egentligen skiter jag i vem som står... bara den som gör det gör det bra och att vi går upp! Jag känner att det skulle vara skönt med en till bra målvakt, en Lundström eller en Thalberg!

För oavsett om Läck skulle få konkurrens av någon av dessa målvakter skulle han fortfarande få stå mer än förra säsongen. Man skulle kunna dela på sysslan mellan två målvakter o jue närmare kvalserien vi kommer skulle den som visat sig vara bäst få vakta kassen i kvalet.

Jag tror på Läck, han kommer bli riktigt bra... han är bra! Men samtidigt är han inte så bra att ska vara given första målvakt. Därför hoppas jag verkligen det värvas!

Fredag

Såg sista 30 av Everton-Chelsea igår efter den allsvenska fotbollen. Det största intrycket är Peter Cech, Chelseas målvakt. Han spelar dels med hjälms sen tidigare efter en rejäl smäll. Men nu är det ännu ett skydd efter den senaste smällen på träning, detta skydd sitter vid hakan och Peter liknar mer en robot än människa.

Bloggen kommer med början någon gång under helgen ta upp sommarens EM-slutspel! Jag kommer ta grupp för grupp, lag för lag hela vägen in till startlinjen.

Lite angående Leksand och hur jag tycker man ska göra med målvakterna kommer snart...

Imponerad av Gais

Jag har nyss sett GAIS-Göteborg. Jag måste säga att jag blev riktigt imponerad av GAIS som har några riktiga kvalitespelare i laget. Göteborg gör ingen jätte match samtidigt som GAIS gör en rikigt bra match, jag tror inte jag sett dom såhär bra faktiskt. Dock syns det att blåvitt är tunga, riktigt tunga och kommer vara med o kriga i toppen!
Matchen slutade för er som inte vet 0-0.

Tobias Lundström

Ja det vore något, en målvakt jag hyllat flera gånger och en målvakt som är för bra för allsvenskan, det vore någon för Leksand nu när vi ska ta steget tillbaka nästa säsong!

Efter 6 säsonger i klubben tackar Lundström nej till lövens nya kontraktsförslag. Enligt Björklövens sportchef Mikeal Andersson har klubben gjort allt för att behålla Tobias men inte lyckats.

Jag hoppas Leksand har ett finger med i detta spel. Jag har inte hört något konkret trovärdigt rykte när det gäller detta men hoppas få höra det inom en snart framtid.

image29
Spelar han i den blåvita tröjan nästa säsong?

Leksand just nu...

Målvakter

Eddie Läck

Backar

Jan Huokko
Daniel Nielsen

Forwards

Jens Bergenström
Johan Eneqvist
Morten Green
Mikael Karlberg
Markus Persson
Roman Vopat
Marcus Weinstock

Kommentar

Detta är ett tidigt stadium av Leksands just nu. Det känns som om låter vi det bara gå någon vecka kommer det ha fyllts på med några fler spelare som kritat på nya kontrakt och kanske till och med någon ny inom en snar framtid.
På målvaktssidan måste det in en ny. Gärna en kille som Thalberg i Västerås, nu står jue han under kontrakt men det behöver inte betyda att Leksand gör ett allvarligt försök, jag hoppas på det i alla fall!
Backsidan måste fyllas på rejält. Libor är ju tveksam och det är även jag, jag skulle inte ha kvar honom om jag fick bestämma. Jackman måste man göra allt för få kvar.
Forwardssidan är liksom hela laget långt ifrån färdig. Petrovicky hoppas jag verkligen skriver på nytt. I det fallet har jag även en liten tanke, jag tror att skriver han på nytt kommer hans bror komma!

Problem var namnet

Ja det är inte mycket som går ens väg nu alltså, problem, problem och åter problem!

Inte riktigt frisk heller.. 

Blir att vila hela denna vecka ut så får vi se om jag kan träna på måndag och kanske tävla på tisdag.

Jag har studerat vad som hänt i idrottsväg under de senaste dagarna då jag vart borta och kanske inte haft den bästa koll på det senaste.

Faktum är att man missar väldigt mycket även fast man bara är borta under några dagar.

Mycket glädjande var att Eneqvist kritade på nytt kontrakt och som bloggen sa tidigare skulle Pettinen spela i finland denna säsong. Nu väntar vi bara bara på lite nyförvärv!

Första inlägget hemifrån

Skönt att vara hemma, men ett kul läger har det vart men jag skriver mer om det senare...

Jag märker som sagt ett ökat intresse för bloggen vilket jag självfallet tycker är mycket roligt. Men nu kommer den vara igång som vanligt igen!

Halsont

Det finns en ramsa som går "nu händer det igen, nu händer det igen, vi vänder o vinner.. vi vänder o viiiner, nu händer det igen!". Den passar bra in nu, för nu händer det igen. Jag hoppas inte det är något allvarligt men jag stod över kvällens pass pga halsont. Känns inge vidare men det är klart att jag kanske vart lite för frisk den senaste tiden för att det ska vara sant, 2 månader kanske är för mycket?!

För att göra Bosön blått o vitt sitter jag såhär före kvällsfikat med en leksands halsduk.

Har sett delar utav den nu pågående finalmatchen mellan Hv71 och Linköping. Der roligaste hände redan före match då Tomas Andersson (domaren) hade Markus vinnerborgs tröja på sig, orsak- Kaffefläck!

Jag hoppas det börjar på att hända saker i Leksand snart, det känns som om jue tidigare spelarna blir klara desto bättre är det helt klart. Dels för att fler spelare av klass finns tilgängliga men också för att ha med dom i laget direkt från början i försäsong träningen om det är möjligt.

Ikväll blir det svensk tvs i särklass bästa program just nu, 100 höjdare! Har längtat länge, eller rättare sagt sen senaste måndagen.

Blir tråkigt detta om jag har ont i halsen kommande dagar också. Träningsläger utan träning är som hockey utan Leksand, som sommar utan sol eller en gran utan barr.

Nej nu tackar jag för mig och återkommer imorgon!


I stockholm med hockey på hjärnan

Jag sitter här i ett bibliotek på Bosön. Jag ser att bloggen de senaste dagarna fått ett rejält uppsving vilket så klart glädjer. Man skriver för att folk ska läsa och självklart kommer bloggen fortsätta satsa! För jag är säker på att denna blogg är den bloggen som kanske inte kommer komma med mest av intresse va gäller tankar och funderingar när det gäller Leksands IF men också annat så klart.

Jag skulle äta lunch här igår efter ett pass och gissa vem som sitter i matsalen, jo Niklas Eriksson.. mr Leksand! Tyvärr han jag inte gå fram för i samma stund som tiden fanns var han borta. Hade även tänkt att ställa några frågor som skulle läggas upp här men det får komma någon annan gång.

Petrovicky gånger två i Leksand nästa säsong? Ett rykte säger att bror Petrovicky ska intressera Leksand.. intresserar det mig? Tveksamt!


Direkt från Bosön

Jag hinner leverera ett litet inlägg såhär före frukost. Jag måste säga att jag är väldigt glad över att bloggen växt så mycket som den gjort.. helt otroligt mycket folk som hade vart in på sidan igår, det rör sig om 4 siffror i sidvisningar också...

Riktigt skoj! Jag ska fortsätta leverera så fort jag kommer hem men även hinna med så gott jag kan de närmaste dagarna. Återkommer senare idag!


Sista inlägget på några dagar?

Njaa knappast men det kan kanske bli så.. det blir stockholm och träna, träna och åter träna nu men jag ska försöka leverera också.

Ha det gott på er!

Tommi Pettinen=Leksand är inte sant?

Enligt uppgifter till bloggen kommer inte Tommi Pettinen spela för Leksands IF nästa säsong. Finland lär det bli, han säger även att skulle han vara lite äldre hade han avslutat karriären i dalarna men nu lutar det åt flytt hem till Finland.

Låt se om detta stämmer...

Profilen-Jens Hallblom

Profil nummer bloggen är klar, vem är det? är det en hon eller han? hur ser hon eller han ut? Det är frågor som ni kommer få svar på i texten. Jag valde att utnämna Jens Hallblom till "profil". Varför? Så klart för att det är en underbar människa och min bästa vän men också för att han nu pendlat mellan Grycksbo och Sandviken en lång tid nu. Här har vi honom, Jens hallblom- betongaren... som bor i husvagn!

Jag tog med mig blocket ner till familjen Hallblom. I soffan med en kopp kaffe och en hel del bullar hade vi en ganska lång pratstund.

För människor som inte vet vem du är kan du beskriva dig själv?- Där svarar jag nog en lugn och trevlig person.

Du har vart i Sandviken i närmare 7 månader nu, hur trivs du?-Jag trivs mycket bra och det beror ju så klart på att människorna jag jobbar med är väldigt bra människor o det underlättar så klart!

Hur länge blir du kvar i sandviken?- Någon gång under sommaren åker jag nog hemmåt. Sen efter Sandviken blir det troligtvis att åka till Leksand o jobba.

Hur ser en dag i Sandviken ut?- Jag går upp vid 05,15 och käkar lite frukost o ser på tv fram till 05.45. Därefter blir det att gå till jobbet och där väntar jag på de andra gubbarna, sen sitter vi o småpratar och äter lite fram till 06.30. Sen är det jobb mellan 06,30-19,00 för mig, de flesta andra slutar 16. Halv åtta är jag klar med allt och har min fritid fram tills det är läggdags vid 22. Detta gör jag mellan Måndag till torsdag varje vecka.

Om du inte var byggare vad skulle du vart då?- Hmm... föreläsare i historia skulle jag vilja vara.

Vad händer i sommar da?- Jobba men ska även till Turkiet med min flickvän Julija! Blir jue även att se fotboll så klart! (EM) och vill se Lars Winnerbäck på gotland!

Tre saker folk förknippar med dig?- En väldigt svår fråga hehe, pilsner, fiskespö och najtång (är redskapet Jens jobbar med)

Lite hockeyprat i dessa tider också.. vad säger du om Leksands säsong?- Jag säger en utmärkt säsong fram till kvalet!

Trodde du före säsongen att Leksand skulle gå upp?-Ja det måste jag säga! Jag tror att felet är att det finns för många spelare som är för bekväma och inte är villiga att kämpa så mycket som krävs.

Vad ska göras i klubben?- Att inte ha målet att gå upp! Och med det menar jag att man ska bygga upp ett nytt lag med mycket unga spelare från klubben.

Finns det några skillnader mellan Sandviken och Falun?- Nej det tycker jag inte, som städer är de lika och människorna är av samma skrot o korn!

Blir det någon idrott i sommar för dig? - Kanske fotboll och på vilken nivå vet jag inte än. Antingen vanligt i Grycksbo eller korpen.. men det finns helt klart ett sug!

Du är ju en FM- spelare, vad är tjusningen med spelet? -Framgång, trots att det är ett text spel är det så mycket mer, man får en bild av spelare man inte alls vet vilka dom är.

Finns det några framtidsdrömmar? -Bygga mig ett hus på västkusten och så klart är det en dröm att få gifta mig med Julija o med henne få två pojkar. Vill också jobba utomlands i framtiden.

Man kan ju leva efter ordspråk, t ex "ta dagen som den kommer", lever du efter något?- Hmm, njaa det kan jag inte säga att jag gör faktiskt.

Om du fick vara Usas president vad skulle du göra/förändra? -Tagit tag i den globala miljön men också försöka komma överens med övriga nationer att skapa ett jämnare bensinpris världen över.

Vilken person skulle du helst vilja vara om du fick byta med någon?- Christofer Columbus, tänk dig själv att upptäcka amerika som han gjorde och allt det förde med sig.. skatter osv!

Du är jue fotbolls intresserad, nu ska du få tippa hur de stora ligorna slutar i år, dvs en vinnare!
England:
Chelsea Italien: Inter Spanien: Real Madrid

Världens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare enligt dig?- Buffon, John Terry, Lampard och Fernando Torres.

Favoritlag? -Chelsea

image28

Civiltillstånd: Flickvän Julija
Ålder: 20
Familj: Mamma Brittis, pappa Peter, Syster Mia, bror Fredrik och hunden Bosse
Intressen:Fiske, fotboll, dator och tv (kunskaps kanaler t ex viasat Histoy)
Bästa film du sett: Braveheart
Favoritmusik:Irlänsk musik men ska jag säga någon artist säger jag Lars Winnerbäck


Några snabba


Mysig hemmakväll eller Fartfyld krogrunda? Mysig hemmakväll
Fotboll eller Hockey? Fotboll
Whiskey eller Öl? öl
Leva rik resten av livet(o där med leva celibat) eller leva fattig o kunna utföra sexuella handlingar? Leva fattig
Fiskfjäll eller Rävpäls över hela kroppen? Rävpäls, då kanske jag också kunde få känna hur det känns att ha mycket hår haha
Levande begravd eller falla fritt från 1000 meters höjd? Levande begravd

Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö?


Vin,kvinnor och sång

Till sist vad önskar du dig mest just nu?


Ett fint stenhus vid västkusten!


Då tackar bloggen Jens för att han ställde upp och svarade på mina frågor! =)



Fredag kväll

Har idag vart hem till Jens och gjort en intervju med honom. Intervjun kommer gå under kategorin "profilen" och kommer förmodligen läggas upp under morgondagen.

Det börjar närma sig läger dags för mig, på söndag sticker vi (dvs klubben) till stockholm. Bosön är målet på färden, det ska bli riktigt skönt att komma iväg o träna på lite annan mark och även få boende, mat och dylikt i toppklass! Undrar dock vem som blir rumskamrat ja, blir det toppklass eller ej?
Jag ska självklart försöka blogga så gott jag kan under veckan ändå...

Har haft en liten känning av eventuell sjukdom efter gårdagens pass så jag tar det lungt idag och imorgon så jag är redo för 2-3 pass om dagen under en 5 dagars period.

Bröderna Jönsson i Rögle nästa säsong? Vem vet..

Nu blir det att dricka lite kaffe och ge sig ner mot Jens o se på film!

Bygga på två sätt

Gårdagen var ett litet mysterium. Eller egentligen kanske inte, men hur det än är så är jag glad att man fick uppleva spänning på en lagom nivå. Det var ganska skönt att inte behöva vara nervös i två perioder och 15 min. För de sista 5 minuterna var faktiskt spännande, riktigt spännande. Det är också kul att se hur fort det går, ena stunden malmöfans i extas andra stunden så arga att trumman gick sönder.

Nu börjar Lundströms säsong på riktigt. Att få ihop ett slagkraftigt lag till nästa säsong är hans uppdrag. Jag tycker inte man ska förändra allt för mycket, laget är bra men vissa saker behöver bli bättre! Mer om det snart...

Måste bara säga lite om Percy och hans ord att Malmö inte ska få en krona till nästa säsong. Herregud vilket skitsnack om det nu är så att han sagt det. Ny arena som till en början bara för att det är nyhetensbehag kommer bli full (kanske) sen när de "arenaintresserade" sticker finns bara den lilla skara människor kvar som verkligen håller på Malmö! Det är klart Percy kommer satsa nästa säsong, det är klart att chansen finns att det kommer lika många nya spelare som inför säsongen som nyss är avslutad. Malmö är två i skåne, det är ett faktum nu...

Leksand behöver göra en liten renovering. Där man behåller en rejäl stomme! Här följer en liten lista på vilka spelare jag vill ha kvar:

Målvakter:

Eddie Läck (har kontrakt kommande säsong)
Ed Belfour (Om ejendal vill ha kvar sin reklampelare tackar inte jag nej)

Backar:

Jan Huokko (har kontrakt kommande säsong)
Ric Jackman (har inte kontrakt / men klubben måste göra allt för att ha honom kvar)
Elias Granath(har inte kontrakt / Har hjärta o jag är säker på att han skriver på nytt)
Tommi Pettinen (har inte kontrakt / jag är lite tveksam men det är en klassback bara han själv vill)
Jonas Elofsson(har inte kontrakt / Jag tycker han bevisade i kvalserien att det är en back att satsa vidare på)
Herman Hultgren(har kontrakt kommande säsong men kan dock brytas / En krigare som jag vill ha kvar)

Forwards:

Jens Bergenström (har kontrakt kommande säsong / Given!)
Mikael Karlberg (han kontrakt kommande säsong / lika så karlberg)
Morten Green (har kontrakt kommande säsong / Samma gäller även green)
Markus Persson (har kontrakt kommande säsong / Jag vill ha kvar denna kille, en stor framtidsman!)
Marcus Weinstock(har kontrakt kommande säsong / Ny intressant spelare)
Roman Vopat (har kontrakt kommande säsong / Jag kräver mer av Vopat men vill ha kvar honom!)
Johan Eneqvist (har inte kontrakt / En av mina favoriter, en krigare men samtidigt fina tekniska kvaliteer)
Gabriel Karlsson(har inte kontrakt / Gabriel är en viktig kugge i laget som ska gå upp nästa år)
Jesper Ollas (har inte kontrakt / Krigare, behöver inte säga mer)
Robert Petrovicky (har inte kontrakt / Har själv sagt att han kan tänka sig att stanna, gör det säger jag!)
Pierre-edouard Bellemare (har inte kontrakt / Behåll denna krigare, tror han fortsätter att utvecklas också!)
Johan Hägglund (har inte kontrakt / En krigare som måste behållas)

Några utav dom är tveksamma, men ändå vill jag ha dom kvar. Man får inte byta ut för många spelare! Dock måste man satsa på att få in ett par lite större backar och några snipers. Det är just de två typerna av spelare som gjorde att Leksand inte gick upp i år.

/Pontus Gustavsson

Helt otroligt

Men det finns saker som smärtar. (L.....) o att Leksand hade gått upp om man t ex inte fått stryk mot Rögle eller Brynäs hemma. Menmen det är nya tag som gäller.

Egentligen är det helt otroligt, Mora och Malmö spelar med oss i allsvenskan kommande säsong. Det är för bra för att vara sant. Mer om just det faktumet blir det att skriva om vid annat tillfälle. Men det kan konstateras att den sanna glädjen är skadeglädjen! Eller ja lite så är det i alla fall..
  1. Mora packet nere.. o det för alltid? Det lär jue bli svårare för Simons att köpa ny tope och träskor om inte annat när en redan ansträngd ekonomi blir ännu sämre!
  2. Malmö o Percy får med ny jätte arena och ingen som bryr sig om hockey där nere det väldigt jobbigt!
Leksand tycker jag står upp på ett mycket bra sätt idag, jag är faktiskt imponerad. Men Malmö får skylla sig själva, att försvara en ledning är alltid svårt och när man dessutom gör det så pass tidigt i matchen straffar det sig nästan alltid.

Dagens kommentar kommer från min syster som efter en riktigt svettig räddning från Belfour sa " Ja sånt där kallar jag en nära döden upplevelse" haha

För övrigt var en rolig detalj att Leksands, tror det var 3-4 mål var så ruggigt planerat. Belfour kallade till sig Jackman o där byttes några ord och en pekning bort mot offensiv blå. Bytet efter kommer Jackman fri efter en riktigt smörpass av örnen, härligt att se!

Skönt med ett "bra" avslut. Visst vi spelar inte i elitserien kommande säsong men fan det är bara att ta nya tag, vi står kvar där även säsongen 08/09! O just ja Mora och Malmö medverkar ju också i samma serie... underbart!

Riktigt imponerade publiksiffra idag också. Tänk på att Leksand har ett stort upptagningsområde va gäller fans, så många av de som var i hallen hade åka många mil för att se denna helt obetydelsefulla match. Det är sveriges o kanske världens bästa fans!

Spelarbetyg 07/08

Betygen ger jag till de spelare som spelat någorlunda mycket, dvs får t ex inte Kenny Källström något betyg. Skalan är mellan 1-6, där 6 är vad jag kallar "Ronaldo klass" (dvs grymt svårt att få)


Målvakter


Ed Belfour: (4,5) / Kom med extrema förväntningar på sig. Hade vi gått upp hade han fått ett högre betyg, men helt klart mer än godkänt! Är helt säker på att om han spelade en säsong till i klubben skulle även backarna och övriga utespelare lära sig mer om hur man spelar med Belfour både off och deff.

Eddie Läck: (3,5) / Eddie gör en mycket bra säsong, han visar att han blir att räkna med i framtiden. Behöver dock bevisa att han även håller mot bättre motstånd. Men som sagt han är ung och har framtiden för sig.

Backar


Jonas Elofsson: (3,5) / Betyget hade vart en 2,5 om inte han hade klivit fram i kvalserien. För han visade klass i just kvalet, överraskade mig mycket posetivt!

Elias Granath: (3,5) / Jag blev förvånad att han inte användes till en början i kvalet, enligt mig bättre än vissa andra backar i laget. Här har vi en kille man måste fortsätta ge speltid, o detta än mer när man spelar i allsvenskan en säsong till.

Herman Hultgren: (3) / En personlig favorit. Smäller på som ingen annan back i Leksand gör, härlig inställning och om han hade vart en lite bättre spelare rent speltekniskt sätt hade han vart given att spela varje match.

Jan Huokko: (3,5) / Jag tycker man kan begära lite mer av Janne. Speciellt i kvalet då helt plötsligt inga skott gick på mål utan i stort sett allt utanför och över. Men en godkänd säsong av Huokko!

Daniel Nielsen: (2,5)/ Han är en av dom som har höjt sig i kvalet, men räcker ändå inte till. Hans bästa sidor ligger i offensiven men ändå tycker jag inte dansken gjort så mycket framåt som krävs när deffensiven ibland brister.

Ric Jackman: (5) / När Ric kom hade han lite blandade förväntningar på sig. Men jag tycker han är en riktigt grym värvning, skulle man kunna ha honom kvar nästa säsong måste ledningen göra ALLT för att få en ny signatur av Leksands bästa back.

Tomi Pettinen: (3) / En back jag är ganska besviken på, där finns kapacitet, där finns det som krävs för att vara en dominerande back i allsvenskan... men det finns även för mycket lathet stundtals, för mycket bekvämlighet. Få bort det o jag vill ha honom kvar nästa säsong!

Libor Prochazka: (3) / Första matcherna han spelade var han riktigt bra! Man såg att Leksand fått en klass back. Men enligt mig blev han inte alls den värvningen det såg ut att bli. Framför allt besviken på han i kvalet.


Forwards



Pierre-Edouard Bellemare: (3,5) / Den spelare som de senaste säsongerna utvecklats mest. En riktigt stor lagspelare men samtidigt har hans tekniska spel förbättrats väldigt mycket, grymt bra spelare!

Jens Bergenström: (3,5) / Betyget hade vart 5,5 om han hade producerat i kvalet. En strålande allsvensk säsong. Där han verkligen visade klassen, i kvalet hände det något igen. Kanske det börjar sätta sig i huvudet?

Johan Eneqvist: (4) / En av mina favoriter, han har egentligen allt. Vet inte om folk tänker på det men han är inte bara en krigare utan kan även göra saker med klubban, förtjänar allt beröm han kan få!

Morten Green: (3,5) / Har haft en liten små knepig säsong, upp och ner har det vart. Påminner sjukt mycket om Mats Sundin i sättet att spela, är tyvärr inte lika bra men gör en godkänd säsong. Kan kanske bli lite mer framträdande i fler matcher.

Michal Grosek: (1,5) / Detta kallar jag en floppvärvning! Ibland kan det märkas att han har offensiv kompetens i kroppen någonstans men allt för sällan syns det. Har sällan sett en sån seg spelare!

Magnus Hedlund: (2) / Finns stort hockeytänk i honom, på något sätt får han inte ut det. Mina tankar angående det är att han är ju inte världens största rent fysiskt och lägg där till att skridskoåkningen är inte direkt bländande.

Johan Hägglund: (3) / En krigare, en lagspelare och given i ett lagbygge.. behöver inte säga så mycket mer!

Mikael Karlberg: (3) / Jag kräver mer av Karlberg. Visst hade han vart t ex Magnus Hedlund hade han fått ett högre betyg om ni förstår vad jag menar. Men nu är han inte det, han ska vara lite bättre tycker jag. Speciellt i kvalet där jag trodde han skulle kliva fram lite mer.

Gabriel Karlsson: (4) / Även här något av en favorit, verkar vara en skön kille men också en riktigt skön hockey spelare! Är lite av en allt i allo...

Juha Lind: (4) / Är stabil, får lite för lite beröm tycker jag. Han gör sällan en dålig match och spelar mycket klokt.

Jesper Ollas: (4) / Krigaren som alltid, just det krigar. Tänk om målskyttet hade kunnat komma lite mer, då hade Jesper gjort mål i varje match, skapar alltid mycket!

Markus Persson: (3) / Gör en mycket bra säsong, är en av de bästa spelarna i Leksand va det gäller sargspelet. Det är mycket sällan jag sett honom inte gå vinnande ur en strid längs sargen. Ta hand om honom Leksand!

Robert Petrovicky: (4,5) /Hans betyg höjs med tanke på kvalserien. Hade alla höjt sig som Robert skulle Leksands IF spela i elitserien nästa säsong. Jag har kritiserat honom under säsongen men nu har jag ingen som helst anledning att göra det!

Roman Vopat: (3) / Godkänt men inte mer. I kvalet tacklades han inte, varför? Har han fått sig en tillsägelse? Hur som helst måste Vopat tackla för att vara bra!

/Pontus Gustavsson

Dagen efter o dagen före

Ååå fyfan nu är hockey säsongen snart slut. Det känns jävligt jobbigt, det är de man lever för. Att tanken sedan säger att det är en allsvensk säsong som väntar nästa säsong gör ju inte saken bättre.

Gårdagens match var inte bra från Leksands sida. Man skjuter mycket skott men egentligen räcker det med att ta upp en hand från tangentbordet för att räkna de riktigt farliga chanserna. Jag var och är ruskigt besviken på Bergenström, visst han försöker men i en kvalserie kan i alla fall inte jag använda mig av ordspråket "försöka duger"
Men det ska tilläggas att det inte bara var han som gjorde en dålig match och inte bara han som gjort en dålig kvalserie.

Det finns en sak som jag verkligen måste ta upp. Jag sa det under grundserien också, vilken målvakt har vart dålig mot Leksand? Lika så i kvalserien, alla målvakter (bortsett från västerås andra keeper Holmgren eller va heter) har spelat riktigt bra mot Leksand men mot andra lag är man inte alls så bra. Tittar man sedan närmare på truppen kanske man efter lite närmare tittande kan konstatera att vi har inte så många målskyttar, o dom vi har tycker jag har underpresterat. Vi har svårt att komma till "bra" lägen och när vi väl gör det har vi ofantligt svårt att sätta dit puckarna. Därför är inte jag lika imponerad av vissa målvakter som många andra är, att göra en bra match mot Leksand är både kul och inte så svårt som det ska vara!

Men nu är det bara att ta nya tag som gäller, de spelare som är kvar kan se fram emot en sommar med grishård träning haha. Men nu är det jue också så att vi har en match kvar o den går av stapeln imorgon. Hur ska vi göra, jag har jue svårt att se att spelarna bara kan lägga sig ner och dö! Jag tror inte någon leksning vill ha Mora bland dom två som går upp, inte jag heller! Men imorgon ska det egentligen inte spela någon roll om det blir läggmatch eller inte, Malmö ska vara så pass mer motiverade än vi så dom bör nog fixa det. Men jag tror det blir lättare sagt än gjort för... eller ja vetifan, nej ni hör ju hör det låter! Allt kan hända men samtidigt tror jag inte att Mora vinner nere i skåne heller så då spelar det ingen roll.

Jag kommer sätta mig ner och göra lite spelarbedömmningar över säsongen som gått. Vet inte när det kommer upp men skulle tippa på under morgondagen.

Jag hoppas ingen ger upp nu, vi ska tillbaka och den resan börjar i höst!

Lite glada nyheter

Nu i dessa svåra tider fick jag i alla fall en sak att glädjas åt (visserligen leder Real Madrid ligan) men det känns otroligt tungt när det gäller Leksand just nu.

Men för alla Ronaldo älskare ser det nu just ut. Rehaben kommer bättre än väntat, dock kommer han inte kunna springa försen om 4 månader men det går ändå fortare än förra allvarliga knäskadan han hade.

- Jag räknar med att kunna spela hemma i Brasilien under några månader och går allt bra där kommer jag återvända till Milan.

En glädjande nyhet i alla fall!

Besviken över att säga detta... men

Som leksing får man aldrig glädjas. Varför?

Som leksing tillbringar man sommarn med allsvenskan i tankarna, lika så nu!

Men jag ger fan aldrig upp!!!

Alltså jag trodde aldrig jag skulle säga såhär om leksand denna årgång men laget har tvingat mig att göra de. Leksand räcker inte till. Vi har blivit inbjudna gång på gång och vi bara kvalseriens 5 bästa lag, tyvärr... Dagens match är jag så jävla besviken över. Deffensivt gör vi en bra match men offensivt är det katastrof! Vi känns inte ens farliga när vi kommer in i zon, spelare som Bergenström gör nog ingen glad idag heller. Jag hatar att behöva säga det, Bergenström är inte bra i denna kvalserie heller. Leksands skapar egentligen inget framåt, uddlöst och kraftlöst är ord jag gärna använder. Men som sagt är jag nöjd med deffensiven som är stabil.

 En stor eloge till Kempe som hade kunnat gjort det lätt för sig idag. Han hade kunnat stoppa in Läck i kassen och oavsett hur det gått kunnat gå med huvudet högt när det gäller det beslutet. Nu satte han sig i den position att han lätt hade kunnat blitt hängd i media. Men så fel alla hade, rätt man stod i mål och snälla alla Belfour hatare, inse örnen är stabil och riktigt bra! Men ni smyger fram ändå och med kritiska röster påpekar ni för mig att "rögle matchen da?" Jag svarar att Belfour kan åka härifrån med all heder ibehåll, det finns ett helt lag som gjort sämre matcher än han gång på gång! Idag räddar han Leksand från större förlust och släpper bara ett förbi sig o på det var han helt chanslös. Mer om ämnet kommer när jag lugnat ner mig lite...

Men jag måste kritisera en på isen lite extra idag. Egentligen gillar jag inte att göra det men idag var det en man som var så jävla kåt på att stå i centrum. Vinnerborg! Detta kanske kommer i stridens hetta men fyfan va jag hatar dig!!!

Nej nu orkar jag inte skriva mer för studen, eller rättare sagt ska jag nog sluta.. det är bäst så! Men ett budskap vill jag förmedla... Nu ska vi skicka ner Mora äcklen ner i skiten!!!

Nu är det dags

Är du nervös? Är du så nervös att dagen bara egentligen blitt skit?! ...

Du har sällskap om så är fallet!

Krigare, krigare, krigare...

Nu glider jag iväg på min cykel, nu jävlar!

Klump i magen

Nu börjar tankarna komma, match idag, en livsviktig sådan.. kan det bli mer nervöst? Jag tror knappast jag hade vart lika nervös om jag stod på startlinjen i ett VM som nu.

Belfour i kassen som jag hade förväntat mig!

Jag vill att tiden går nu så skådespelet kan börja...

Nycklarna idag blir att tajta till det, spela en deffensiv hockey. Hjälpa varandra och vara förbaskat tajta framför kassen!

Bergenström måste upp något snäpp till, han skapar mycket men pucken vill liksom inte in.

Det verkar som petningen  av Grosek fortsätter. Visst kanske han har en del fina egenskaper framåt men idag blir det kriga och då är Markus Persson en bättre spelare.

Vid sex tiden glider jag ner mot Lindqvist för att försnacka upp detta krig, ett krig som blå o vit ska vinna!

Inför Brynäs-Leksand

Leksand glider iväg mot Gävle med alla spelare friska. Jesper Ollas som mot Västerås icke var med är idag frisk som sagt.

Det är en av Brynäs kanske viktigaste matcher i klubbens historia. Likaså för Leksand men det känns som om vi har vart i denna situation tidigare och vet vad som krävs.

Egentligen kan i alla fall inte jag sätta något finger på vilket lag som har mest press på sig. Brynäs har hemmaplan och tanken på att förlust kan innebära att klubbens första allsvenska säsong är ett faktum. För så är det, laget som får stryk idag (om det nu är något) spelar i allsvenskan nästa säsong.

Vem vaktar buren ikväll? Ja egentligen tycker jag valet är självklart. Ed Belfour! Varför säger vissa? För att han är en bättre målvakt än vad Läck är...
Återigen kom beviset på hur Läck i media bara behöver ställa sig i mål för att göra succe. Mot Västerås alltså...
Jag är helt säker på att Belfour står om inte, ja om inte... Tyvärr kan jag inte säga det!

Matchen kommer bli stentuff. Kriga från varje spelare idag är ett måste och jag tror Leksand drar det längsta strået o vinner med 2-4

The Eye

Det blev att se en skräckis igår. Jag som är en fegis egentligen hade det jobbigt många stunder alltså.
"The Eye" med Jessica Alba var faktiskt bra, det var verkkligen en film man ska se om man vill att hjärtat ska hoppa upp i halsen gång på gång!

Betyg:3 av 6!

image26

Så skönt att se

Har Zappat lite emellan fotboll och hockey från period två mellan Linköping-Hv71. Men något jag verkligen tänder till på är Mathias Svenssons sätt att vara bland fansen. Svensson som för er som inte hänger med riktigt i fotbollen har spelet i Elfsborg men nu har hand om lagets forwards. Det värmer att se honom i klacken. Hjärta även kallat, mer sånt tack!
image25
Krigare som spelare!

För övrigt ser man också ett lag med problem. Visserligen mycket skador men med den relativt breda trupp AIK har måste man spela bättre. Dock tror jag gnaget kommer igång mer o mer jue längre säsongen går.

Hockeyn kan jag inte säga så mycket om förutom första perioden men också vissa delar av matchen i stort. Jag måste säga att Linköping imponerade grymt på mig i första perioden. Många säger att Hv var dåliga men det är inte lätt när man möter sveriges för tillfället bästa lag. Jag håller Linköping som favoriter över hela matchserien trotts Hvs extra hemma match.

Topp 10


TV-Sporter


  1. Fotboll
  2. Hockey
  3. Friidrott
  4. Handboll
  5. Skidskytte
  6. Skidor
  7. Curling
  8. Cykel
  9. Bordtennis
  10. Tennis
Ja en ny kategori som kommer att smyga fram allt mer.. Någon ny lista i veckan kommer att komma, ibland fler!
Har ni något tips på vad som skulle kunnas listas dela med er av dessa tänkbara listor.

image24
Han som står för underhållningen

/ Pontus Gustavsson


Två idag

Har nyss avslutat mitt andra pass för dagen. Måste säga att detta kändes väldigt posetivt. Det var första gången på länge jag tog löparens tuffaste motståndare till hjälp, klockan! Den var verkligen min kompis idag. Så det lovar gott inför sommaren trotts allt kanske. Planen var att vara tillbaka på allvar inom några år men det kanske kan gå lite fortare...

Nu är det duschen och sen blir det att se Sm-final 1!

Senare ikväll dyker en ny kategori upp på bloggen...

image23

Måndag morgon

Efter en del analyserande så känns det verkligen bra när det gäller hockeyn...
Vi har fortfarande chansen och vi har allt i egna händer. Vem hade trott det efter Rögle matchen? Vi blir inbjudna omgång efter omgång, vi är uträknade av de flesta. Jag satt och såg på Mora-Malmö igår o ja nu vet jag inte vad experten heter i förnman men Persson i efternamn i alla fall räknade ju ut Leksand totalt trotts hur läget ser ut. Väldigt få tror på Leksand! Det passar perfekt, för då slår vi ur underläge!

Har nyss avslutat en rejäl frukost så nu blir det att göra lite småsaker för att sedan gå ut o köra ett långpass skulle jag tro.

Återkommer senare under dagen...


Leksand har det i egna händer!

Inget kan hota Leksand förutom just Leksand själv. Vinner vi båda matcherna mot Brynäs och Malmö går vi upp oavsett hur det går i de andra matcherna.

Matchen idag kan jag inte säga så mycket om eftersom att jag inte sett en minut. Men jag ser så pass mycket som slutresultatet 2-4! Helt underbart med tre pinnar och tydligen var Houkko bästa leksands spelare,det behövs verkligen! Skott 14-32 talar väll också för att Leksand var ganska överlägsna.

Nu är det bara att se fram emot en avslutning som är precis så nervkittlande som bara en kvalserie kan vara.

Men som sagt vinner vi resten går vi upp!

Rykte angående Belfour

Jag väljer att inte skriva detta rykte än i väntan på vad som kommer i framtiden. Jag väntar tills det kommer fram eller när kvalet är slut.

Men helt överraskad hade jag inte blitt om så var fallet...

Hallo där Robin Leandersson

Jag lovande en ny intervju, den kom också men blev en dag försenad... hoppas ni accepterar det!

Jag tog kontakt med en bekant från stockhomstiden. När jag gick på Sollentunas löpargymnasium gick jag och denna kille i samma klass och vi bodde i samma stundenboende. En stor löpartalang och en förjävligt skön människa...

Tjenare Robin vad göres? - Jag sitter o ser på fotboll och formel 1. Väntar även på Middlesbrough-Manchester United.

Hur funkar träningen ? - Det funkar mycket bra, det ser bättre ut än på länge. Jag har fått vara frisk och skadefri ett bra tag nu och det har gett resultat!

Några mål med säsongen ? - Eftersom att jag springer för Malmö måste jag kvala in till SM o då krävs 3.52 (1500m) så det är väll mitt stora mål inför sommaren!

Framtida mål ? - Ser man ur ett svensk perspektiv är det jue att gå under 3.40 o därmed bli en av de bästa svenskarna genom tiderna. Men också göra något stort mästerskap internationellt.

Du som följer Leksand på distans och inte håller på klubben vilken bild har du av Leksand som by? - En liten håla som egentligen inte gör så mycket mer än kollar på hockey hehe.

Av Leksands IF da ?
- En anrik förening som det går tungt för.

Vad tror du om Leksands chanser att gå upp i år ? - Chanserna finns jue helt klart, alla slår alla i serien och idag tror jag ni vinner med 1-6!

Vad händer i sommar da ? - Tävla och då framför allt svenska GP tävlingar men ska väll också försöka komma utomlands o tävla lite. Under hösten blir det Australien tillsammans med flickvännnen men ska också försöka hinna med någon festival. Swedenrock och Hultsfred (ska se Machinae Supremacy)

Du håller ju på Frölunda, är du nöjd med lagets säsong ?- Egentligen inte men det gick ju bättre än säsongen före. Men laget har för mycket mätta spelare. Man behöver en bättre blandning. Nu har man unga och gamla spelare, jag tycker man ska ha lite fler spelare som är mittemellan i ålder.

image22
Robin till vänster :P

Några snabba:
Inte kunna prata under en månad eller att ha analklåda under en månad?
Inte kunna prata haha
Brännas ihjäl eller frysa ihjäl? Frysa ihjäl
Bli hårig som en apa eller få grishud över hela kroppen?
Hmm, Grishud haha

Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö:
Gummibåt, pump och ett par åror

Till sist vad önskar du dig mest just nu? - Att Manchester United vinner ligan!

Då tackar bloggen Robin för att han ställde upp =)




Inte långt kvar till nersläpp nu

Hoppet finns som sagt. Det är nu spelarna ska visa vilket märke de bär!

Man lämnar Belfour, Grosek och Elofsson hemma. Jag tycker det är bra att man gör något!

Och till skillnad från många andra så spelar det ingen roll för mig om Läck vinner matcher, jag håller på Leksand, jag hatar ingen som spelar för klubbmärket jag älskar!

Vem vet spelarna kanske offrar sig lite mer för Läck och jag hoppas verkligen han spelar bra idag!

Det blir seger idag, 2-5

Så länge hoppet finns...

Så finns möjligheterna att gå upp! Visserligen har vi inte det i egna händer längre men fortfarande kan Leksands IF spela i elitserien nästa säsong.

Men det är 9 poäng av 9 möjliga som gäller. Det ska även till några resultat som går våran väg men varför ge upp när man inte har någon anledning till att göra det? Jo jag förstår...

  • Laget spelar skit senast
  • Egentligen tyder inget på att vi kommer ta tre raka
Nej det gör ju inte det. Men vinner vi bara idag och sen tar Brynäs av bara farten så är jag helt säker på att vi skulle slå ett Malmö i sista omgången!

Ikväll tror jag att Rögle tar poäng av Brynäs! Jag tror även att det finns chans till kryss mellan Mora o Malmö. Eller är det mitt hjärta som säger detta? Jaja hur som helst finns fortfarande chansen kvar!

Att hänga ut den enskilde

Under de senaste dagarna har vi som följer kvällspressen fått se den ena tunga rubriken efter det andra. Rubriker, ord och bilder som riktar sig till EN person.

Journalister som för några månader sen hyllade, för någon vecka sen hyllade! Personer som vänder kappan väldigt snabbt. Jag tycker den typ av journalistik som bedrivits är förjävlig. Ed Belfour får ta all skit själv! Snälla kära nån, det är en lagidrott killarna sysslar med. Det vore en jävla skillnad om "örnen" sprang runt i skogen och letade kontroller på 10mila och att han där missade o gjorde bort sig. Men nu finns det fem spelare till på isen, fem spelare som byte efter byte är så jävla dåliga, lika dåliga som Belofur.

Magnus Nyström skrivandes för expressen måste stått för de mest helomvändande saker denna vinter. Det var inte så länge sen han hyllade örnen, han hyllade honom på det sätt han förtjänar. Efter fredagens match var rubriken "Belfour är en bluff". Men vart finns laget Leksand med i bilden? Är en kille ett helt lag? Efter förlusten senast fick Belfour själv ta allt och det är skit rent ut sagt!

Jag säger även själv att Belofur var riktigt dålig senast. Men på det sättet många av de som fanns i arenan gjorde kan jag inte annat att skämmas. Att ställa sig upp och ljuvla och skapa en stämmning som hade passat bättre på min egen begravning än i hallen... det är skit! Att sedan Läck kom in och likt Belfour släppte typ allt bryr sig ingen i, nej just ja för att Belfour ska vara "bra" krävs ju så mycket mer! ...

För just så är det. Nu bortser jag från förra matchen. Jag tittar bakåt i tiden, till dalarnas tidningars stjärnligan. För att Läck skulle få tre stjärnor där krävdes ibland "bara" 20 räddningar medans örnen gjorde över 30 vissa matcher och inte fick en enda! Vad kallas detta? Jo det kallas högre krav och det ska man ha men man kan inte låta det gå så långt att man hänger ut en enskild på det sättet hela sverige gjort!

En sak har jag verkligen märkt, folk glömmer fort...

Jag kan även konstatera att Belfour är för stor för svenskhockey och kanske svensk idrott i sig! För mig och jag vet för många andra kommer Belfour alltid bli ihågkommen som en av de största profiler som någonsin spelat i Leksand!

/Pontus Gustavsson

Jumper

Att vara på flera ställen typ samtidigt skulle vi väll alla vilja vissa stunder. Hämta insperation i denna film..
Betyg: 2,5 av 6

image21



Vilken vinner priset som sveriges sämsta blogg?

Jo priset går till: http://blogg.aftonbladet.se/5

Tomas Ros skrivandes för sportbladet. Han bedriver en så kallad "Hockeyblogg" Men jag kan inte påstå att bloggen är speciellt välskriven eller rättvis så vidare inte läsaren kommer från stockholm eller åtminstonde håller på en stockholms klubb.

Han är expert på att dra ner t ex Leksand, har inte sett han skriva en enda posetivit grej om våran kära klubb.

Snälla herr Ros byt namn på bloggen, storstadsblogg vore bättre!

Bloggen och nygammal ide

Det är kul att se, intresset är fortsatt mycket stabilt... allt fler verkar hitta in och dessutom allt oftare!

Jag har en ny liten ide, eller ja den var uppe på den gamla bloggen. En kategori som heter "lek o lär"
Här ska jag så ofta jag kan lägga ut olika typer av kluriga saker som ni läsare ska lösa. Men för det finns ett men och det är att det kanske är lite för tidigt för detta med tanke på att bloggen kanske måste få växa lite mer. Men jag är dock villig att göra ett försök.

Finns det intresse för detta?


Fascinerad

Ja det är jag verkligen, jag sitter och kollar på animal planet och ser på "sharkman"

För de som inte känner mig på så är jag löjligt intresserad av hajar och andra lite "mäktiga" djur. Även dinosaurier, dock vet jag faktiskt att dessa inte finns hehe.

Denna kille simmar med tigerhajar och vithajar. Han sätter dom i trans, dvs i ett viloläge.. alltså det är så jävla mäktigt!

Skulle kunna göra allt för att vara i den positionen han var!

image20

Första matchen på länge

Ja nu var första fotbollsmatchen på ett tag avklarad. Första 15 var en ren katastrof från min sida, tror aldrig jag spelat sämre och hoppas jag aldrig kommer göra det heller...

Men efter det tycker jag att jag börjar på att bita mig in i matchen, fick någon smäll som tände till lite. Sen började dom sidorna som är mina styrkor sitta allt mer.. Pontus utan teknik är som att vara en katt som är en hund, dvs ingenting!

Vi fick stryk med 1-2 men ändå kändes det som om vi var det bättre laget!

Nej nu ska jag försöka hänga i skapligt, det var första matchen på flera år men ska som sagt försöka att vara med på ett så bra sätt som de går!

Återkommer...

Solen gick upp idag

Som rubriken låter, solen gick jue upp idag också! Men det gick segt och kan man återigen konstatera att är man leksing är det ingen barnlek, vi får härdas och sällan glädjas!

Det är vackert ute och det är snart dags för att åka ner till Tansvallen. Där blir det lite prat i några timmar sen match.

Ikväll klockan 22 hoppas jag dock att mitt andra lag inte gör mig besviken. Mallorca-Real Madrid på tv4sport så har ni inget annat för er kan ni jue alltid sitta i soffan när Real fortsätter jakten på sin andra raka titel! Dock utlovar jag hårt motstånd från Mallorca idag.

Nej nu blir det att käka lite!

Återkommer ikväll...

Bakfull eller?

Ja det känns fan så. Dels är det nog förlusten men också en ganska rejäl huvudvärk av natruliga själ...

Och NEJ jag hade inte en droppe alkohol när jag entrade sängen igår natt.

Gårdagens förlust känns blytung, den känns förjävlig men även onödig!

Idag spelar jag faktiskt fotbollsmatch som sagt. Klockan 16 på tansvallen mot Korsnäs! Min första match på många år, har inga större förväntningar på mig själv. Jag måste få spela ett antal matcher innan man kommer in i det igen. Men det ska bli riktigt skoj!

Nej nu blir det frukost och spela FM inför samling!

Festdödarna

Ikväll skulle tre poäng tas, idag var dagen då Leksands IF skulle ta en nödvändig seger för att kunna vara med och slåss om en av två platser till svens hockeys finrum. Den chansen togs inte, tyvärrr!

Ska snart skriva om matchen men måste först bara svara på dels en kommentar men också andras tankar och funderingar, även mina! Belfour är helt vädelös idag, det står jag för! Han förtjänar inget annat än skit! Men hur fan kan man säga att Belfour är en chansvärvning, en flopp osv? Jag förstår det inte, karln har gjort EN dålig match i Leksandströjan och det är denna! Inte en enda gång har han rasat ihop försen nu. Jag vet att det är fel tillfälle att göra det men kom inte och säg att han vart dålig! Det roliga är att ni är många som kritiska men ni visar det bara vid tillfällen som denna, vart var ni när han storspelade mot Mora? Jag skiter egentligen vart ni var men en sak är säker jag kallar inte Belfour flopp! En sak till angående denna match, om "örnen" var dålig så fanns det en till som kom in och var typ lika dålig... men inga kritik till han? Kalla mig patetisk, jag bryr mig inte! Jag kommer dock när säsongen är över sätta mig om kluta ner några väl valda ord om hur många där ute tänker och bevisa att många där ute har så grymt fel!

Dagens match da? Ja målvaktsspelet är det jue redan färdigsnackat om. Framför allt Belfour men också Läck gjorde ingen bra match. Väldigt dåliga försvarsspel idag i stort, har sällan sett något virrigare Leksand.
Rögle hade egentligen maxflyt idag, Leksand hade maxoflyt idag! Västerås och Brynäs vann. Vi fick en chans att gå med i kampen, vi fick en gyllene chans men tog den inte!

Jag ska börja med att ge lite beröm. Petrovicky visar verkligen klassen och ska gå med huvudet högt. Jag har kritiserat honom tidigare under säsongen öppet på bloggen och  det tycker jag med all rätt men nu visar han vad han går för när det som mest behövs.

Kenny är förjävligt bra alltså. Tänk om Leksand kunde haft en back av den klassen, eller ja tänk om man hade en back med lite av den klassen, det hade räckt. Men nu när jag tänker efter har vi en back som kan mäta sig på ett skapligt sätt, Jackman! En riktigt bra värvning...

Detta var uppdukat för fest. Vad blev det? Jadu, det var ungefär som när man stiger in på en privatfest ute i någon lya. Det är bra musik och mycket skönt folk där men helt plötsligt byter man skiva och sätter på albanskschlager musik, hur bra blir det? Som leksning slängs man mellan hopp och förtvivlan ständigt och detta härdar men det tar även på ens krafter.

Ska slutligen ge dig, ja du vet nog vem du är en rejäl känga... tack för ditt extremt fega tilltag idag, det kommer inte gå ostraffat förbi dig!

Det var fan allt jag kunde hitta på att skriva nu. Får återkomma när man sovit en stund på detta, just nu känns det bara jobbigt, äckligt jobbigt!

Laddning inför kvällen!

Ja detta blir det sista inlägget före match. Min dator står hemma oss Jens så inget fm blir det som laddning utan det får bli lite tv tittande, vem vet det kanske är den bästa laddningen ?!

Under gårdagen sattes det ett nytt rekord i antalet sidvisningar ännu en gång på bloggen. Riktigt skoj att det fortsätter att gå framåt. Bloggen kan även utlova en ny intervju under morgondagen!

Har vart i stan med Jens och hans far Peter under dagen.

Nej nu börjar drar jag mig ifrån burken ett tag.. skriver efter match ikväll!

Nu krossar vi Rögle ikväll!

Inför Leksand-Rögle

Ja ikväl är det ännu en måste match, ännu en match där tre pinnar är livsviktigt.

Det är 5 lag med i diskussionen om de två elitserieplatser som finns tillgängliga. Med andra ord ett riktigt getingbo som kan sluta hur som helst. Men ikväll ska vi spela bort ett av dessa fem lag, Rögle!

Jag är säker på seger och ska jag tippa ett resultat så blir det 5-1!

Ses på norra!

Kvällens sista

Det blir ett sista inlägg från familjen Hallblom denna torsdag kväll.

Sitter o spelar fm och bara tar det allmänt lungt. Har avnjutit en fin kvällsmiddag lagad av far i huset.

Imorgon är det så dags, dags för nästa steg mot eliten!

Fick nyss reda på att jag ska spela fotbollsmatch i Grycksbo på lördag klockan 16. Det är bara att komma och kolla om tiden finns!

Nej nu drar jag mig ifrån datorn för ikväll men återkommer med lite inför match snack imorgon.

God natt på er! =)


Grattis Amar

En mycket fin människa ska bli pappa! Bjursåsskolans bästa lärare även kallad. Amar!

image19

Jag hade ingen annan bild så det fick bli någon form av skolfoto.

Grattis Amar! =)

Vill Frölunda lira i en egen liga?

"Banta elitserien till 10 lag" säger Frölundas ordförande Per-Anders Örtendahl. Var vill han komma med dom orden? Jo han påpekar att han tror att det sportsliga kanske man ska bortse ifrån och istället kolla på arenakapacitet o den övriga omsättningen när man bestämmer vilka lag som ska spela i finrummet.

Jag tycker dessa ord är skrämmande, jag kan inte säga att jag blir rädd (att det ska gå igenom om han vill komma längre med det) men bara tanken på detta gör mig lite förbannad. Visst 10 lag i serien skulle öka kvaliteen men vill man verkligen ha en serie med storstadslagen i fokus? Nej säger jag! 

För en "levande" idrott måste ett helt samhälle finns med. Så istället för att gå ner på 10 lag så tycker jag snarare 16 lag. Men kanske framför allt dom 14 lag det pratas om, på så sätt får man med hela landet!

Ett "bredare" tänk tack!




Bloggen är på gång

Nu såhär en kvart efter 12 slaget så kan jag sammanfatta det gångna dygnet som ett bra dygn för bloggen. Ett rekord i antalet sidvisningar slogs och jag hoppas det fortsätter så. Utan er läsare finns inte bloggen!

Så jag ska försöka fortsätta göra allt jag kan för att den ska vara så läsvärd som möjligt!

Kom ihåg att skulle ni ha ideer på saker som önskas i bloggen är det bara att dela med sig!

/pontustankar.blogg.se

Grusplan

SItter o ser på Arsenal-Liverpool, första halvlek är precis slut och jag tycker det har varit en riktigt bra match, betydligt bättre än jag trodde!

Var på träning idag, fotbollsträning och man inser att grus det är fan inte bra eller.. MenMen vad tjänar det till att klaga, ingenting! Jag är glad bara man får spela boll...

Fick nyss reda på något väldigt känsligt...

Såg även en av de sämsta filmerna jag sett idag, "The darjeeling"... se den inte !

Men kommer nog efter fotbollen se "en långvarig förlovning". Den ser jag fram emot, hoppas den är så bra som den verkar!

Pontus tänker...

... och genast börjar det lukta bränt i rummet. Men kvalserien ser ut såhär just nu:

1.Malmö 15 p +8 i målskillnad
2.Brynäs 10 p +5 i målskillnad
3.Mora 10 p -1 i målskillnad
4.Leksand 9 p +8 i målskillnad
5.Rögle 9 p -2 i målskillnad
6.Västerås 0 p -18 i målskillnad

Såhär tror jag att omgång för omgång slutar och därmed får jag också ut en tänkbar sluttabell.

Omgång 7:
Brynäs-Mora 3-3
Leksand-Rögle 5-1
Malmö-Västerås 6-1

Omgång 8:
Mora-Malmö 3-2
Rögle-Brynäs 2-3
Västerås-Leksand 2-6

Omgång 9:
Brynäs-Leksand 2-3
Malmö-Rögle 4-3
Mora-Västerås 5-1

Omgång 10:
Leksand-Malmö 3-1
Rögle-Mora 3-3
Västerås-Brynäs 1-5

Sluttabell:
1. Leksand 21 p +19 målskillnad
2.Malmö 21 p +11 målskillnad

3.Mora 18p +4 målskillnad
4.Brynäs 17p +9 målskillnad
5.Rögle 10p -8 målskillnad
6.Västerås 0p -35 målskillnad

Nu har jag sagt vad jag tycker, inte något facit kanske men hoppas det slutar såhär. Det skulle innebära att mitt tips inför kvalet blir helt riktigt!

Mer och mer som förr

Som ni ser så inlägget under är en intervju med Tomas Hellberg. Den gjordes på förra bloggen.
Det har även skapats en ny kategori(Profilen) som kommer fyllas på med allt flera under tidens gång.

Vad krävs för att bli en profil? Egentligen vad som helst. Allt ifrån sportslig framgång till att bara vara en bra person.

Så jag håller ögonen öppna på eventuella profiler =)

Skillnaden på kategorierna "Hallo där" och "Profilen" är ganska stora.. Hallo där är bara några snabba frågor medans profilen är en lite större intervju över kanske en fika eller så.

Hur ofta utser jag en profil? Det kan bli någon i veckan men också varannan, det beror helt på!

Hoppas ni är med trotts mitt mycket lulliga skrivande

Profilen-Tomas Hellberg

Nu så var det äntligen dags för en av mina satsningar i bloggen, Veckans Profil. Jag berättade tidigare lite om detta men väljer en kortare förklaring även nu. Vad ska man göra för att förtjäna denna utmärkelse? Det finns inget svar mer än att man ska ha gjort något för människor eller något inom idrotten för att ta några exempel. Mitt första val var inget svårt val, en nära vän och en fin människa men också en bandyspelare på elitnivå Tomas Hellberg!


Tomas Hellberg som hyserar på Falu BS högersida slog igenom i tidig ålder och lovorden var många när han lämnade Grycksbo för BS. Jag har själv gått i skola med Tomas och sett prov på en ödmjukhet som förtjänar framgång, men för er som inte känner honom... vem är nummer 7 i Falun?


Namn: Tomas Hellberg
Ålder: Fyller 20 den 8 februari
Vikt: 81kg
Längd: 179cm
Moderklubb: Grycksbo
Civiltillstånd: Flickvän (Denise)
Familj: Flickvän Denise, Mamma, Pappa och två bröder (bandyspelare även dom)
Fritidsintressen: Dator, Poker, Skoter, Fiske, Kompisar och Tjejen
Äter helst: Tacos
Dricker helst: Cola

Jag har själv spelat Bandy i unga år men redan där syntes det vem som skulle bli bäst, jag var en bambi på hal is medans Tomas var en skridsko kung. Tomas började sitt bandyspelande i Grycksbo men gör redan nu sin fjärde säsong i BS a-trupp. Jag ringde upp Tomas för att få svar på några frågor.

Hur trivs du i BS Tomas? - Jag trivs riktigt bra, det är bra stämmning i truppen vilket såklart underlättar.

Det har ju gått lite knackigt för laget i år, känner du av detta i truppen? - Som jag sa tidigare så tycker jag stämmningen är bra. Det som påverkar mest är ju snacket runt om laget, Media och annat folk som har åsikter om hur vi spelar men det får man försöka koppla bort.

Kommer ni att undvika nerflyttning? -Ja det tror jag! Trotts förlusten senast mot Edsbyn kändes det som om vi är på gång, den matchen var helt klart ett fall framåt. Nu spelar vi på onsdag mot Broberg men efter det är det två veckors uppehåll där vi kan hitta ett spel som alla tror på tillsammans med de nya tränarna som tillkommit

Hur har säsongen känts för egen del? -Det kändes riktigt bra på försäsongen där jag fick mig en rejäl grundträning. Cuperna före säsong kändes mycket bra personligen men efter det blev jag petad en lång tid men har lyckats tagit mig tillbaka till laget nu och allt känns mycket bra för stunden!

Om du tillåts drömma en stund Tomas, vad finns i dina drömmar? - Så klart vore ett Sm-guld helt fantastiskt men också Landslagsspel (Tomas har redan spelat för sverige i pojk och ungdomslandslag) Men måste nog också säga proffsliv i ryssland som skulle vara en nyttig erfarenhet.

Det kanske är en svår fråga men ändå, vad är roligast med att spela bandy? - Ja jämför jag med andra sporter är det farten, ytorna och snabbheten i spelet tjusningen.

Ditt hitils största Bandyminne? - Det måste ju vara u19 Vm guld och så klart det första allsvenska målet, visst känslan efter det första målet varar ju bara en liten kort stund men det förblir ett starkt minne!

Du är fostrad i Grycksbo, finns chanserna att du någon gång kommer tillbaka till klubben?Det är klart att den chansen alltid finns, kanske avsluta karriären hemma men man får se.

Har du några förebilder? Nej det tycker jag inte, visst hämtar man inspiration från många men jag kan inte direkt säga att jag har någon förebild.

Drömklubb, finns den? Nej inte de heller, jag trivs jätte bra i BS för stunden!

Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö Tomas: Denise, Bandyklubba och boll (skratt)

För att slutligen testa Tomas lite så ställde jag 5 snabba till honom...

Mål eller Assist: Assist!
Mysig hemmakväll eller Fartfyld krogrunda: Mysig hemmakväll
Fotboll eller Hockey: Fotboll
Drunka eller svälta: Hmm... (efter lång stund) Svälta, då får man leva längre (skratt)
Dator eller Tv: Dator!

Därmed tackar jag Tomas för att han ställde upp på frågorna och i honom har vi en mycket värdig vinnare av den första "Veckans Profil". En vinnare som för alltid kommer vara historisk i bloggen. Hoppas han får vara frisk o skadefri, för då finns alla chanser att drömmar blir till verklighet!

/ Pontus Gustavsson

Onsdag

Såhär dagen efter känner jag mig mer hoppfull när det gäller Leksand än på länge. Leksand ska ta fullt mot Rögle och Västerås. Sedan väntar Brynäs borta och det blir nyckeln till att gå för Malmö hemma slår vi i den sista omgången! Så upp med hakan för det är inte över!

Har nyss vart ute o tränat, känns skapligt faktiskt men man ser fram emot lägret i stockeholm nu i mitten på april. Ska bli skönt att få chansen att skapa en rejäl grund där borta. Du i bilen- Titta tillbaka i tiden!

Måste säga att jag är imponerad av Manchester Untied nu alltså, man gjorde så Roma egentligen inte hade en chans, riktigt bra gjort! Jag misstänker att det är en del united fans som läser. Ni kan verkligen gå rakryggade!

Frästen måste jag säga att det mail jag fick (förmodligen från en moring) som är så bitter för att han just håller på Mora kan jue säga det han har att säga Face to Face nästa gång!

Nej nu blir det frukost och kanske någon film, det har kommit lite film man inte sett på sistonde så det kanske är lika bra att börja beta av igen!

image18
Vi leksingar håller oss alltid uppe!

Förlust men se framåt !

Bilen gick 17.50 från Grycksbo, vi rullade mot ejendals o det kändes konstigt. Vi skulle på borta match på hemmaplan, hur fan går det till ? Men måste även säga detta händer bara i en klubb som Leksand. 2000 var på plats, det är ju egentligen helt sjukt om man tänker efter. Ett jävligt skönt arrangemang för övrigt från LIF, ett smart drag och kanske något att fortsätta med!

Leksand kunde mycket väl fått en drömstart, det kunde ha smällt efter 10 sekunder och med en sådan start kunde matchen gått precis hur som helst. Men för det finns minst ett "men" Leksand fick stryk idag och matchen gick som den gick. Moras ledningsmål kommer efter Grosek slarv. Jag ska vara ärlig och säga att jag glömde av att kritisera Grosek i min inför rapport om matchen. Något jag kanske får äta upp nu för trotts det dåliga passet visar han ändå att så länge han är i anfallszon finns spetts kvaliteter. Men jag vidhåller fortfarande att han MÅSTE börja åka skridskor för att han inte ska ses som en stor besvikelse.

Första periodens spel i egen zon var inte alls så bra man kan kräva men jag tyckte det tog sig ju längre matchen gick.
Man fick se två olika typer av lag i anfallszon. Jag tycker Leksand står för farten och lite mer tekniska kvaliteter medans Mora går mer på tyngd.

Hörde att man hade sagt att Belfour gjorde tavlor på alla tre första målen... men herregud vem fan satt i Mora och kommentera för radiosporten ? Det känns som om Belfour blir väldigt mycket orättvist behandlad av många. Visserligen fick han mycket posetivt efter senaste matchen men ofta måste han göra typ 100 för att folk ska bli nöjda. Kort och gott, jag tycker ingen ska lasta någon förlust på Belfour.

Tillfälligheter avgjorde verkligen denna match. I anfallet före Moras 4-3 mål skulle vi haft en utvisning med oss istället gör Mora mål i anfallet efter. Små marginaler som vi inte hade med oss idag, Jackmans stolskott finns jue också med i tankarna.

Annars måste jag ställa både mig själv och alla moringar frågan, hur fan kan man hålla på dedär laget? Man måste ha blivit muterad från födseln på nå konstigt sätt alltså.

Men som jag skrev tidigare så har vi allt i våra egna händer. Vinner vi resten går vi upp! Kanske mitt tips inför kvalet kan gå hem med både Leksand och Malmö på de två första platserna? Om det finns någon leksing där ute som gett upp hoppet... hör av dig till mig så ska jag snacka dig till rätta. Detta spel är långt ifrån över!

Tung förlust. Men....

Ja detta blev en tungt förlust alltså. Skriver mer om matchen senare. Vill bara säga till alla som sitter där ute i stugorna med huvudena nere i bordet att Leksand har allt i sina egna händer!  Vinner vi resten, det kan räcka med sudden seger mot Brynäs så går vi upp!

Så nu tar vi nya tag !

Inför Mora-Leksand

Nu är det lite mindre än 3 timmar kvar till nersläpp! Nersläpp som sker uppe i FM Mattsson arena.

Själv kommer jag följa matchen i Leksand. Det ska bli skoj att se hur mycket folk som kan söka sig till ejendal, kan man hoppas på 2000? njaa kanske inte, men det skulle vart fränt ! En sak som talar för det är att Leksand aldrig slutar att förvåna.

Tankar inför match: Jag tror att Leksands viktigaste del i matchen är de första 10 minuterna. Kan man hålla tätt där och undvika utvisningar så gott det går kommer man växa in i matchen. Men man ska komma ihåg att det är Mora som har pressen på sig, det är Mora som måste vinna. Förlust för moraträsk och allsvenskan nästa säsong är ett faktum vågar jag nog nästan säga! Samarbetet Belfour- övriga spelare har bara blitt bättre o bättre den senaste tiden, hoppas det fortsätter så idag.. då är vi gryma både deffensivt och offensivt.
Jag har kollat runt ibland de så kallade experterna och de flesta tror på Mora. Jag har dock inte sett något från Tomas Ros i sportbladet men hoppas han tror på Mora (eller rättare sagt är jag säker på att han gör det) för han brukar ha fel! För övrigt står han för mediasveriges sämsta blogg!

Nu fick jag in lite kritik också haha.

Men vilket annat svenskt lag alla kategorier har fans som samlar upp på det sättet som vi har idag? Inget skulle jag vilja säga! Jag tippar 1-3 idag!

Nej nu samlar vi upp, ses i ejendals!
image17
För Leksands IF!

Hallo där John Ohlsson!

Ingen har väll missat att det ikväll är dags för del 2 av 2 i daladramat mellan Mora och Leksand. Jag satt och tänkte lite o kom på att känner jag någon moring ? Jo fan jag känner en ! dom är sällsynta men nog känner jag ett unikt exemplar allt. John Ohlsson från Grycksbo är moring. Bloggen plockade upp telefonen ur byxfickan och ringde upp denna sällsynta varelse.

Tjenare, vad gör du ? - Jag har nyss ätit klart, det blev mat på Kina thai i falun. Har nyss avslutat en utbildning.

Jaha, vilken utbildning ? - Maskinförare, vilket innebär de flesta typer av maskiner, grävmaskiner osv

Vad händer i sommar då ? - Jag siktar väll på att jobba. Det dyker väll förmodligen upp jobb nu i mitten av april då tjälen släpper ur marken.

Mora-Leksand ikväll, hur går det ? - Jag får jue lov att tippa med hjärtat så jag säger 3-1 till Mora, vi tar revansch efter förra matchens förlust.

Vad kommer bli avgörande ? - Hemmaplan borde väll vara den avgörande faktorn.

Kommer Mora stå som etta eller tvåa när vi ser tabellen efter 10 omgångar ? - Japp det tror jag, Mora kommer tvåa efter Brynäs och spelar därmed Elitserien nästa säsong.

För att de som inte vet vem du är ska få en liten aning om vem du är frågar jag vad du gör på fritiden osv ? - Jag styrketränar en hel del, har även börjat springa nu. Umgås mycket med kompisar och sen slinker det väll ner någon öl också hehe.

Bloggen passade också på att ställa några snabba frågor och krävde snabba svar!

Hängas eller Dränkas ? Dränkas
Döv eller Blind ? Döv
Ha rävpäls eller fiskfjäll över hela kroppen ? Rävpäls måste jag nog säga då haha
Livstid eller Dödsstraff ? Livstid

Lite smått o gott om John:

Favorit mat: Kina mat
Lyssnar på: Lars Winnerbäck
Favorit film: Green Street Hooligans

Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö ? - hmm, ja då skulle jag ta med mig en båt, systrarna simpsons och EN kondom

Till sist, vad önskar du dig mest just nu ? - Att jag får ett fast jobb

image16
Då får bloggen tacka för att vi fick störa, en liten undran bara... vad har han i glaset ?! =)

/ pontustankar.blogg.se

Besök i Leksand ikväll

Ja idag blir det ett besök i Leksand, kanske inte det vanligaste när det inte är match på hemmaplan men har man inte möjligheten att åka till Mora måste man stötta laget så gott det går, därför passar det bra att se matchen på jumbotronen!

Så alla Leksingar som inte ska till Mora, åk till Leksand så templet blir mer välbesatt än hundkojan :P

image15

Vantage Point

image14

En riktigt bra film. En film för er som vill tänka lite, en av de bästa filmerna jag sett de senaste veckorna!
Betyg: 4 av 6 !

Äntligen !

Äntligen kan jag blogga igen! Blogg.se har haft någon form av förflyttning så alla bloggar har stått stilla de senaste dagarna. Faktum är att de har kliat lite i fingrarna, eller egentligen inte så lite heller. I söndags morse skulle jag så stort skriva världens krönika eller kalla det va ni vill om "el derby" men den fick vänta tills idag, den kanske inte blir lika lång och lika bra men jag får ihop en text i alla fall.

Då så, Leksand-Mora 2-0 ! Helt underbara siffror som liksom smeker gommen. Jag tänker inte skriva något stort om matchen i sig, det skulle jag ha gjort direkt efteråt när pulsen fortfarande stod på 300 men jag tänker komma med lite kommentarer va det gäller några enskilda spelare.

Till en början tycker jag inte någon spelare var dålig, jag kan inte peka på någon som inte gick in o gjorde sitt jobb!

Jonas Elofsson- Har jag sett honom så här stabil någon gång? Jag kände mig faktiskt säker med denna karl idag. Jobbar och sliter!

Johan Eneqvist- Det är en spelare som blir större och större i mina ögon. Han visar att man verkligen kan ha kombinerat hjärta och känsla. Riktigt bra!

Ed Belfour- Nu visade han klassen. En nolla är alltid en nolla men på det sättet den skapades idag är det bara att lyfta på hatten. I sista perioden sög han in allt! Knappt en retur släpptes. Jag betvivlar inte ett dugg det han säger själv att han fortfarande är en av de fyra bästa målvakterna i världen. Spelet med klubban da? Ibland kändes det nästa som om Mora undvek att lägga puckar mot han för att dom visste att spelet mycket väl kunde sättas igång genom Belfour. Grym!!!

Jag kan egentligen nämna hela laget men det har gått för lång tid sen matchen för att jag ska kunna göra en fullständig rapport. I övrigt var publiken det bästa jag vart med om. Jag har pratat med flera personer som satt och inte håller på Leksand som tyckte detta var de bästa någonsin. Jag håller som sagt med !

Matchen tyckte jag Leksand gjorde mycket bra ifrån sig deffensivt! Spelar man lika kompakt idag mot Mora vinner vi!

Sådär, fick bli en liten kortare variant av inlägg än tänkt men skönt att kunna blogga igen!

RSS 2.0