Tungt att vara leksing

Ja aldrig får man glädjas, aldrig får man njuta men likfan ger man ALDRIG upp !

Matchen igår är riktigt tung, detta inte bara för förlusten utan också på vilket sätt Leksand spelade. Man bränner chanser likt smör smälter i solsken. Visst var Brynäs målvakt bra men tänk efter lite ! Vilken målvakt har vart dålig mot Leksand i år ? Finns det någon som inte gjort sitt livs match mot just Leksand var snäll o kommentera vilken.
Varför är alla målvakter bra mot Leksand da ? Titta på gårdagens match bara, det är ett Leksand som det verkligen syns hur mycket spelarna tänker när man kommer i avslutningslägen. Hela tiden blir det dendära extra bilden man får i huvudet, bilden som spelar spelarna ett spratt. Hade man gjort ett tidigt mål igår hade jag inte suttit o skrivit såhär idag, då hade jag förmodligen hyllat dom.

Det som var bra med matchen var att vi återigen har bevisat att på läktaren är vi bäst, bäst av alla !

Dubbel olycka i hallen igår, det är jobbigt som faan!  Faan att man aldrig ska få vara glad....


Kommentarer
Postat av: Per

LIF som gjorde Markström bra.. Måste in mer trafik! Det är nummer ett! Sen måste fler än Lind, Karlberg och Petrovicky leverera.. Byt plats på Grosek och Bellemare, Lind och Vopat!

Pontus, inte för att jag menar att Belfour är dålig på något sätt. Han är en bra målvakt, men inte mer! Du har ju försvarat honom för jämnan, men nu kan inte ens du påstå att vi har den bästa målvakten?! Hela försvarsspelet blir darrigt av hans onödiga returer, samt att han släpper nästan minst ett billigt mål per match..

Vi har ju en stor nackdel i kvalet redan där; jag rankar Belfour som den fjärde bästa målvakten sett till de inledande matcherna i kvalserien. Problemet med Ed är att han inte inger någon trygghet för backarna. De måste bry sig i pucken, förutom att hålla koll på sin forward. Vet själv av erfarenhet att det är lite av en mardrömssituation, då man hela tiden kommer felvänd. Blir helt enkelt svårare att lira hockey.

Det viktigaste för en målvakt är att han tar det som kommer på honom; dvs, inte släpper mycket mellan benen, under armar etc.. Nämligen rent statistiskt så kommer väldigt många skott där. Näst viktigast är , åtminstone i svensk hockey med den stora rinken, att han håller returerna. Annars är det oändligt svårt för backarna, som för två saker att ha koll på istället för en..

Både dessa faktorer sviktar för kära målvakt på. Han är BRA! Inget snack om det. Men han är inte bättre än någon annan i kvalserien, snarare tvärtom ;/ Vill se Läck i mål kommande match! Han är stabilare på den fronten!

Ingen kritik mot dig, men var tvungen att vädra mina åsikter. Keep up the good work med din blogg!

MVH Per

2008-03-22 @ 13:31:28
Postat av: Pontus

Per

Alla har rätt till sin åsikt ! =)
När det gäller Belfour håller jag med till viss del, till viss del inte.. menmen va vore världen utan olika åsikter ? =) Tack för DINA åsikter ! =)

2008-03-22 @ 13:50:23
URL: http://pontustankar.blogg.se
Postat av: Per

Du är så välkommen ;) Lite väl mycket frustration i den kommentaren kanske, men en del sanning. Kan bara prata hur jag upplevde mina 12 säsonger som back. Värsta som fanns var en osäker målvakt. Särskilt på stor rink.. På mindre rink kommer inte returerna så långt ifrån dig, om du förstår vad jag menar.. Värre på stor ;)

MVH

2008-03-22 @ 22:37:09
Postat av: Karin

Idag gick det bra iaf! =) Tjohooo!!!

2008-03-24 @ 18:27:14
Postat av: Fjolltorven

Håller verkligen med om att Leksands forward mer föste iväg pucklarna mot markström när man kom tillräckligt nära istället för att sätta dit dem ordentligt. Tycker faktiskt Leksand spelade bättre långa stunder av matchen men det mesades alldeles för mycket med avsluten i annars helt underbara powerplay och då går det jku åt helvete.

Måste bara säga också att man dör av avundsjuka mot dig pontus som får vara där i klacken.
Sveriges bästa klack?! JAVISST

2008-03-25 @ 16:46:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0